Nyheter

4. Om oss
  5. Nyheter

Nyheter

• Möt våra doktorander 2021-10-04 I NOWSTARS jobbar tre doktorander inom olika delprojekt. Vilka är de och vad ska de göra inom sina projekt?
  • Magnus Sverke har beviljats 2 mkr i projektanslag från Handelsrådet 2021-08-31 Projektet är en del av NOWSTARS och heter ”Handeln som attraktiv arbetsplats: Arbetsmiljöfaktorers betydelse för attityder, beteenden och hälsa”. Det är programmets första beviljade tilläggsansökan.
  • Nowstars medverkade i den nationella FALF-konferensen 14-16 juni 2021 2021-06-21 Forskningsprogrammet Nowstars har medverkat i den nationella konferens som arrangeras av Forum för arbetslivforskning, FALF. I år var det Mälardalens högskola som höll i vad som av pandemiskäl blev en digital konferens där alla deltog på distans.
  • Magnus Sverke i paneldiskussion om akademisk arbetsmiljö 2021-06-03 SULF-rapporten "I skuggan av osäkerheten: Om externfinansiering, osäkra anställningar och arbetsmiljö på universitet och högskolor" har nyligen presenterats och innehållet diskuteras i ett webbinarium där Magnus Sverke deltar som en av experterna i panelen.
  • Global studie om egenföretagare under pandemin 2021-04-12 King's College i London leder en global studie om egenföretagare under och efter pandemin. Datainsamlingen från Sverige är gjord inom NOWSTARS.
  • Ny rapport: Egenföretagare under och efter COVID-19 2021-02-02 NOWSTARS-forskarna Constanze Eib och Claudia Bernhard-Oettel har släppt en forskningsrapport om kort- och långsiktiga konsekvenser för (egen-)företagare i Sverige under och efter Corona-pandemin.
  • Filmen om NOWSTARS 2020-12-11 Vill du veta mer om vad vi vill med NOWSTARS? Nu finns det en film som presenterar forskningsprogrammet.
  • Oron för uppsägningar kan drabba hela arbetsplatsen 2020-12-11 Rädslan för att förlora jobbet kan vara värre än beskedet att man är uppsagd. Och rädslan kan påverka hela arbetsplatsen, även de som sitter säkert. Både chefer och medarbetare behöver veta vad man kan göra för att lindra oron. NOWSTARS forskare Lena Låstad intervjuas i tidningen Ingenjören den 18 augusti 2020.
  • NOWSTARS första publikation 2020-12-11 En metaanalys som mycket av NOWSTARS kommande forskning bygger på har publicerats i International Journal of Environmental Research and Public Health.
NOWSTARS logga

NOWSTARS